28 november 2023
Door de toenemende belangstelling van jongens en meisjes tussen 4 en 6 jaar om te gaan voetballen heeft de jeugdafdeling van v.v. Stedum het plan opgevat om het Kaboutervoetbal binnen de vereniging te introduceren.
 
Dit Kaboutervoetbal houdt in de dat de jongens en meisjes op een heel speelse wijze voldoende beweging krijgen, er aandacht is voor hun motoriek, ze al vroeg leren omgaan om in groepsverband met elkaar en natuurlijk met een voetbal bezig zijn. Wanneer ze oud genoeg zijn kunnen ze makkelijker doorstromen naar de F-jes. Boven alles staat echter hun plezier natuurlijk voorop.
Voor deze leeftijdscategorie bestaat er nog geen competitie, in overleg met andere clubs kunnen er natuurlijk wel incidenteel wedstrijdjes georganiseerd worden. Het spelen van wedstrijden is echter niet de prioriteit. We willen met de kinderen 1x per week (op een nog nader te bepalen dag) “trainen”. De duur ervan zal ongeveer 45 min zijn. Ervaringen elders leren dat deze tijd lang genoeg is om de jongens en meisjes bezig te houden en hun aandacht vast te houden.
 
Wanneer uw zoon of dochter interesse heeft neem dan snel contact op met de voorzitter van de jeugdafdeling Nanne Santing (551689 of 06-28065259). Nadere bijzonderheden of vragen kunnen dan besproken worden.
Wanneer er voldoende deelname is kunnen de trainingen dan ook snel beginnen.

www.stedum.com

Geef een reactie