21 mei 2024

Kan jouw buurt wel wat pit gebruiken?

0
Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom voor hun buurt binnen een jaar te realiseren. Die droom kan over alles gaan: van een buurtmoestuin of het aanleggen van een nieuwe speeltuin tot het organiseren van een dorpstoneelstuk of restaureren van een molen. Als het de directe omgeving maar verbetert of een impuls geeft. Lukt het binnen een jaar? Dan ontvangen de buurtbewoners 1.000 euro en het predicaat Kern met Pit.

Wat biedt Kern met Pit?
Deelname aan Kern met Pit is gratis. Iedereen kan zich inschrijven, maar er gaat wel een selectie aan vooraf. Deelname aan Kern met Pit zorgt vaak voor een enorme boost van het initiatief. Het opent deuren bij gemeente en andere organisaties. Het initiatief krijgt een eigen adviseur. Er zijn interessante workshops en bijeenkomsten te volgen. Bijvoorbeeld over crowdfunding, social media, pitchen en subsidies. Ingenieursbureau Arcadis biedt gratis technische kennis. Zoals het maken van een (bouw)technische tekening voor een buurtkantine of een bodemvraag voor een buurtmoestuin.
Groningen landelijke winnaar Kern met Pit 2017
Door het hele land worden mooie projecten opgestart die een boost geven aan de leefomgeving. Zoals in het Groningse Vriescheloo. In dit dorp zijn geen winkels meer. Leerlingen van de basisschool verkopen en vervoeren zelfgekweekte groente en fruit. Zo leren ze om zelf producten te prijzen en te verkopen. En leren ze met geld omgaan. Bovendien vergroten ze de leefbaarheid in het dorp. Een prachtig initiatief! Niet voor niks de winnaar van Kern met Pit 2017.
Meedoen?
De inschrijving voor Kern met Pit 2019 is nu geopend. Het aanmelden van projecten kan tot en met 31 oktober via www.kernmetpit.nl. De verwachting is dat meer dan 200 initiatieven uit het hele land zich gaan inschrijven. Van dorp tot stad, van krimpgemeente tot de Randstad: Kern met Pit is er voor iedereen met een goed idee voor de buurt. 

, KernmetPit

Geef een reactie