9 december 2023

Op donderdag 20 december organiseerde CBS de Crangeborg te Stedum een "lopend" kerstfeest voor alle inwoners van Stedum. Onder grote belangstelling werden de drie wijzen uit het Oosten, de herders, de engelen en natuurlijk de stal met Jozef en Maria en het kindje Jezus bezocht. Vanuit de school stuurde een heraut de groepen op pad met als opdracht het Koningskind te zoeken. Allereerst werden de drie wijzen bezocht. De wijzen kwamen uit een land hier ver vandaan en bestudeerden sterren. Als er op aarde iets belangrijks stond te gebeuren, dan kon je dat zien aan de sterren. De wijzen zagen dat de koningsster Jupiter en de ster van de Joden,Saturnus, steeds dichter bij elkaar kwamen.

Tenslotte leek het of ze samen één grote, heel erg heldere ster waren geworden. En dat betekende dat er bij de Joden een koning geboren moest zijn. Ook koning Herodes werd tijdens de zoektocht bezocht, maar hij wilde niets horen van het Koningskind, hij was immers zelf de koning. Toch konden zijn geleerden vertellen dat in een boekrol van de profeet Micha stond dat in Bethlehem het Kind geboren zou worden. Verder op de zoektocht kwamen de deelnemers langs de herberg, die
volledig vol zat en waar voor niemand meer plaats was. Wel wist de herbergier te melden dat er ’s middags twee vreemdelingen langs geweest waren en in de herberg naar een slaapplaats hadden gevraagd. Tenslotte voerde de tocht langs de herders en de engelen, die zingend meedeelden dat het Kindje was geboren in een stal. Uiteindelijk vonden de deelnemers de twee vreemdelingen, Jozef en Maria, en het Koningskind in de stal. In deze stal werd het kerstfeest afgesloten met zang, muziek en een beker warme chocolademelk.

www.stedum.com

Geef een reactie