24 juli 2024

Kinderdagverblijf The Nanny is 24 uur per dag open

0

Delfzijl – Het nieuwe kinderverblijf The Nanny in Delfzijl gaat zaterdag officieel open. De openingshandeling wordt verricht door wethouder Jan Huisman. Het opvangcentrum aan de Jachtlaan is sinds vorige week al in bedrijf en vangt momenteel zes kinderen op. Totaal heeft The Nanny in Delfzijl, dat zich graag afficheert als kinderhotel, plaats voor 45 kinderen die gelijktijdig kunnen worden opgevangen.

De Delfzijlster The Nanny-vestiging is de veertiende in Nederland. Het bedrijf begon vier jaar geleden in Assen. Directeur Frank Rijkens: “Onze doelstelling is opvang bieden aan kinderen tot 12 jaar en dat 24 uur per dag en 7 dagen per week.”


Aanvankelijk zou het gebouw op het terrein van het Delfzicht Ziekenhuis worden gerealiseerd, maar dat bleek niet haalbaar. The Nanny bevindt zich nu op een steenworp afstand van het streekziekenhuis.


Met de opening van het Delfzijlster onderkomen komt de landelijke opvangcapaciteit van The Nanny op 750 plaatsen. Het streven is duizend. Rijkens: “Vooral in Noord-Nederland zoeken we meer locaties. In Winschoten zijn we in een vergevorderd stadium. Verder zoeken we locaties in Friesland.”


Het vinden van geschikte plekken is niet gemakkelijk, stelt Rijkens. “De locaties moeten goed bereikbaar zijn, op een plek in een woonwijk zitten we niet te wachten.” Verder moet er ruimte zijn voor een tuin zodat kinderen buiten kunnen spelen.


Rijkens’ organisatie springt, zegt hij, in op de behoefte van ouders om hun kinderen (ook) in de avonduren en gedurende de weekeinden te kunnen onderbrengen in een kinderverblijf. “Onze vestigingen zijn ook bedoeld voor mensen die ziek zijn en tijdelijk niet voor hun kinderen kunnen zorgen.”


Kosten


Wie een kind vijf dagen per week de gehele dag (tussen 8.00 en 17.30 uur) wil onderbrengen, moet volgens de tarievenlijst van The Nanny per maand 1150 euro betalen. Op 1 januari 2005 treedt de Wet basisvoorziening kinderopvang in werking. Die wet regelt dat de kosten van kinderopvang worden gedeeld door de overheid, ouders en de werkgever(s). Vanaf dat moment kost de kinderopvang een gezin volgens The Nanny op basis van het gemiddelde dat een kind drie dagen per week wordt opgevangen 1400 euro per jaar. Omdat de regeling nog niet van kracht is – de Tweede Kamer behandelt de wet op 23 maart – geldt bij The Nanny een aanbieding. Meer informatie over de Wet basisvoorziening kinderopvang op www.wbk.nl, meer info over The Nanny op www.thenanny.nl.


‘Hoe meer kinderopvang hoe beter’


Stichting Kinderopvang Noord-Groningen (SKNG) in Bedum krijgt er met de opening van The Nanny in Delfzijl een concurrent bij. De SKNG heeft tien opvangcentra in acht plaatsen, waaronder De Triangel aan de Neptunusstraat in Delfzijl.


SKNG-directeur Maria Bolt is niet bang voor de concurrentie van The Nanny. “Hoe meer kinderopvang in de regio hoe beter”, zegt Bolt. “Kinderopvang moet vanzelfsprekend worden, net als peuterspeelzalen en onderwijs.”


Ze zet daarentegen vraagtekens bij het concept dat kinderen in principe 24 uur per dag en 7 dagen per week kunnen worden opgevangen. “The Nanny is erg flexibel, je kunt er elke dag terecht maar ook incidenteel.” Dat kan volgens Bolt voor kinderen verwarrend zijn. “Het mag niet zo zijn dat kinderen het gevoel krijgen dat ze niet bij de groep horen doordat ze er sporadisch komen”, zegt ze.

www.dvhn.nl

Geef een reactie