25 februari 2024

‘Kinderen hebben na ongeluk drie kwartier staan blauwbekken’

0

Ten boer/Wirdum – Ouders van de schoolkinderen, die vorige week donderdag in de verongelukte bus bij Wirdum zaten, zijn boos op de politie en streekvervoerder Arriva. Ze vinden dat zij de kinderen letterlijk en figuurlijk in de kou hebben laten staan.

 De bus raakte door enkele rukwinden van de weg en belandde in de sloot. Niemand raakte gewond. “Er was geen busje die de kinderen kwam ophalen. De kinderen hebben na het ongeluk drie kwartier staan blauwbekken”, zegt moeder Jolanda Gramsbergen uit Ten Boer.Uiteindelijk belde ŽŽn van de circa 25 scholieren met een ouder, die een aantal kinderen naar huis bracht. “Ongelooflijk”, zegt Gramsbergen. “De politie nam de buschauffeur mee en liet de kinderen achter. Ook Arriva heeft niks meer van zich laten horen en stuurde geen bus. Die kinderen hadden zojuist de schrik van hun leven gehad. Ze hadden toch wel iets kunnen doen? Ik vind dit schandalig.”


Politiewoordvoerder Paul Heidanus verwijst naar Arriva. “Zij gaan over de bussen. Bovendien had de politie die dag door het slechte weer de handen vol. Overmacht”, is het antwoord van Inge Soeters, woordvoerster van Arriva. “Het weer was met al die sneeuw erg slecht. De wegen waren spekglad. We hebben zelfs nog overwogen de hele boel stil te leggen. We hebben wŽl een bus naar de plek van het ongeluk gestuurd, maar door het slechteweer duurde het een poosje voordat deze arriveerde.”

www.dvhn.nl

Geef een reactie