13 april 2024

‘Kinderen in Onderdendam worden uit elkaar gerukt’

0

onderdendam – Acht gezinnen uit Onderdendam zijn tegen samenwerking tussen de christelijke en openbare school in het dorp. Dat betekent dat de openbare school in augustus moet sluiten. Het is het gesprek van de dag in Onderdendam.

Zijn zoontje zit in groep vijf van openbare basisschool De Kleine Wereld in Onderdendam. Met zes andere kinderen. “Ze zijn gek op elkaar, maar ze worden uit elkaar gerukt. Toen een van de kinderen van school werd gehaald, moesten ze allemaal huilen. Dat wordt nu alleen maar erger. Dit is toch niet in het belang van de kinderen?” Minus Verheijen uit Onderdendam is verontwaardigd nu het onderzoek naar samenwerking tussen christelijke basisschool De Haven en openbare De Kleine Wereld niet doorgaat omdat acht van 47 huishoudens er tegen zijn.


Fundamentalistisch


Hij roept de ouders met kinderen op de christelijke school op om iets te ondernemen tegen dit besluit. “Iedereen is voor samenwerking, behalve acht huishoudens met kinderen op de christelijke school. Die acht krijgen gelijk. Dan is de christelijke school toch gedegradeerd tot een fundamentalistische school! We moeten de kinderen in Onderdendam zien te houden.” Dat ziet hij somber in als er alleen een christelijke school overblijft.


Detmer Jonkhof heeft een kind op de christelijke school en is gefrustreerd dat de samenwerking niet doorgaat. “De Haven zit binnen nu en tien jaar ook in de problemen.” Volgens hem komen de ouders van de christelijke school nog deze week bijeen om het bestuur van de school zo ver te krijgen toch de mogelijkheden voor samenwerking te bekijken.


Daar is Trijntje Hamminga tegen. Zij is een van de ouders die tegen samenwerking is en ze heeft God gedankt dat hij haar gebeden om de samenwerking niet door te laten gaan heeft verhoord. “Openbaar en christelijk gaat niet samen, dat is geen eenheid. Laat de kinderen allemaal naar de christelijke school komen. Daar krijgen ze Gods woord te horen.”


Hamminga vindt het jammer dat De Kleine Wereld wordt opgeheven. Over de leefbaarheid in Onderdendam had ze nog niet nagedacht.

www.dvhn.nl

Geef een reactie