13 juli 2024

Kink in kabel voor dorpshuis Zeerijp

0

De fraaie plannen voor het dorpshuis in Zeerijp zijn noodgedwongen op de lange baan gezet. Het bestemmingsplan staat horeca-activiteiten en een winkeltje/naaiatelier niet toe in het voorhuis

Vol enthousiasme is Bert de Jong in september begonnen als beheerder van het dorpshuis. Vooral voor de pachterswoning had hij fraaie plannen.
In plaats van daar zelf in te trekken, heeft hij het voorhuis ingericht als lunchroom. De indrukwekkende Jacobuskerk aan de overkant trekt veel toeristen en die wil hij graag bedienen met een kopje koffie of een lunch.

Op de bovenverdieping zou een naaiatelier/winkeltje komen. De Jong wil er zelf antiek en curiosa aan de man brengen.Maar de woonbestemming op het voorhuis staat dergelijke activiteiten niet toe. Een eventuele wijziging gaat flink in de papieren lopen en is bovendien ook wel erg definitief.

"Het zou betekenen dat er in de toekomst niet meer gewoond kan worden in het huis", zegt De Jong. "En dan moet je toch wel zekerheid hebben of de plannen haalbaar zijn." De beheerder hoopt dat zijn lunchroom de komende maanden wordt gedoogd om te kijken of zijn experiment loopt.
De gemeente onderzoekt de mogelijkheden en B en W nemen in januari een besluit

Dagblad van het noorden

Geef een reactie