28 mei 2024

Klachten over langparkeerders in de gemeente

0

Bij de gemeente komen regelmatig klachten binnen over het langparkeren van caravans, aanhangwagens en dergelijke op openbare parkeerplaatsen. De gemeente heeft de politie gevraagd daar in het vervolg tegen op te treden.

Verbod langer dan 3 dagenOp grond van artikel 5.1.5 van de APV is het verboden een woonwagen, kampeerwagen, caravan, magazijnwagen, aanhangwagen, keetwagen of ander dergelijk voertuig dat voor de recreatie, dan wel anderszins uitsluitend of mede voor andere dan verkeersdoeleinden wordt gebruikt:

  • langer dan op drie achtereenvolgende dagen op de weg te plaatsen of te doen hebben;
  • op een door burgemeester en wethouders aangewezen plaats te parkeren, waar dit naar hun oordeel schadelijk is voor het uiterlijk aanzien van de gemeente.

Zoals al gezegd krijgen wij regelmatig telefoontjes over langdurig geparkeerde voertuigen, vooral caravans en aanhangwagens op parkeerplaatsen. Deze vallen ook onder het begrip “weg”.

Verbod op alle wegen
Wij hebben daarom besloten, om alle wegen (inclusief de parkeerplaatsen) in onze gemeente als zodanig aan te wijzen. De gemeente kan optreden door de caravan en de aanhangwagens, na een waarschuwing,  weg te laten slepen. Daarnaast kan de politie optreden tegen langparkeerders, eerst met een waarschuwing, maar als de overtreding door blijft gaan, door een proces-verbaal te laten maken.

gemeente loppersum

Geef een reactie