29 mei 2024

Kleine elektrische apparaten: lever in en win!

0

Per 1 januari 2012 is de campagne “Lekker Stuk?” ook van start gegaan in de gemeente Loppersum in samenwerking van Afvalbeheer Noord-Groningen BV in Usquert en de gemeenten De Marne, Eemsmond en Winsum. Deze campagne draait om het gescheiden inzamelen van kleine kapotte elektrische apparaten. Het project is mogelijk gemaakt in samenwerking met Wecycle. De actie loopt t/m september 2012.

Inleveren kleine elektrische apparaten
Kleine afgedankte elektrische apparaten kunnen dagelijks worden ingeleverd bij de Milieustraat in Usquert. Voor elk ingeleverd klein elektrisch apparaat krijgt de inbrenger een bon met een actiecode. Door deze actiecode te activeren op de speciale website maakt u kans op de kwartaalprijs: een tabletcomputer. Op de website is ook te vinden welke apparaten onder de actie vallen en wat de openingstijden van de Milieustraat zijn. Wanneer drie kleine apparaten tegelijk worden ingeleverd krijgt u meteen een spaarlamp cadeau.
Uit steekproeven blijkt dat veel kleine elektrische apparaten nog altijd in de grijze container voor het huishoudelijk restafval verdwijnen, terwijl ze zeer goed te recyclen zijn. Met deze actie willen we gezamenlijk het gescheiden inleveren van kleine elektrische apparaten stimuleren.

Gemeente Loppersum

Geef een reactie