24 februari 2024

‘Kliko-criminelen’ houden zich koest

0

Ze laten zich steeds minder vaak zien: de ‘kliko-criminelen’ die ’s ochtends in alle vroegte hun vuilcontainer stilletjes door de straten van Ten Boer rollen; de stiekeme Tenboer?sters die – illegaal – hun huis?vuil twee (of drie) maal per week aanbieden. De gekleurde kliko-stickers, die de gemeente eind vorig jaar onder alle Tenboerster huishoudens verspreidde lijken een succes te zijn.

Eind december viel bij elk huishouden een enveloppe met sticker op de deurmat. De sticker, waarvan de kleur correspondeert met die van de woonwijk, dient op de vuil­container geplakt worden. Containers zonder sticker laat de vuilnisman voortaan links liggen; ze worden niet langer
geleegd.


“We zien al duidelijk een da­ling in het aantal aangeboden kliko’s”, laat milieucošrdina­tor Eelko de Haan weten. “Het sticker systeem lijkt aan te staan, ondanks dat Ten Boer ŽŽn maand respijt heeft gekre­gen”.
De stickerplicht ging eigen­lijk al op 1 januari in. “Maar omdat sommige Tenboersters alle gemeentelijke post onge­opend wegwerpen, of de hond de post eerder te pakken kreeg dan het baasje, blijken nogal wat mensen zonder kliko-stic­ker te zitten”.


De stickerlozen krijgen tot 31 januari de tijd om alsnog een gekleurde plak­ker te bemachtigen. Vanaf 1 februari is de vuilnisman­ namelijk onverbiddelijk.  Geen sticker? Dan geen lege container!

Dagblad van het noorden

Geef een reactie