29 mei 2024

Kom in beweging voor je persoonlijke- en het goede doel!

0

De pas opgerichte fietsclub Oetsteem, Sportdorp Stedum, Stedum-Stedum, het Swaithoes en gewichtsbeheersingspraktijk Goud Gewicht van Regina Datema-Vast in Loppersum willen zich inzetten voor een goed doel: Make-A-Wish Nederland, de voormalige stichting Doe een Wens.

Dat willen ze doen door mensen te ondersteunen die hun gewicht willen beheersen en/of hun conditie willen verbeteren, via een sponsoractie. Het verbeteren van de eigen conditie en het beheersen van je gewicht is op zich al een prestatie, maar door er een sponsoractie aan te verbinden ten behoeve van Make-A-Wish wordt je nog meer gemotiveerd het doel te behalen. Een soort sponsorloop voor volwassenen, met dit verschil dat je nu je eigen prestatie kiest. Sponsoren zul je zelf moeten zoeken en warm maken voor jouw persoonlijke doel en het goede doel. De actie start op zaterdag 11 februari en eindigt op 7 juli 2012. Dan wordt gemeten of je je doel hebt gehaald. Zo ja, dan betalen je sponsors je uit en kunnen we doneren aan Make-A-Wish . Heb je het niet gehaald? Dan betaal je een door jou vooraf bepaalde boete, ook weer voor dat goede doel.
Wat is een persoonlijk doel?
  Een gewichtsvermindering, uitgedrukt in BMI (verhouding lengte/gewicht)
  Een verlaging van je vetpercentage, uitgedrukt in hoeveel % jouw lichaam uit vet bestaat
  Een conditieverbetering, te meten door  jouw maximale zuurstofopname te testen
Hoe kun je dat doel bereiken?
1. Ongeorganiseerd: zelf aan de slag. Daarbij kun je gebruik maken van hulpmiddelen als een stappenteller, hartslagmeter of een beweging- en/of eetdagboek.
2. Georganiseerd. Er zijn allerhande mogelijkheden, o.a. leuke kennismaking met nieuwe sporten door Sportdorp Stedum. Ga voor conditieverbetering uit van minimaal 2 x per week iets ondernemen.
   a.  Meedoen aan activiteiten van Sportdorp Stedum, bv. schaatsen of zwemmen. 
   b. Trainen bij ’t Swaithoes. Maak een afspraak met Karel over hoe je je conditie gaat verbeteren.
   c.  Gewichtsbegeleiding bij Regina Datema van
Goud Gewicht
   d.  Meedoen aan activiteiten van de Stedumer sportclubs, zoals voetbal, volleybal, tennis, Zumba, bootcampen, enz.
3. Deelname aan de fietstrainingen en tochten van
Oetsteem.
Hoe word je begeleid?
Op zaterdag 11 februari starten we de actie in het Swaithoes. Op afspraak, zodat we voldoende tijd voor je hebben. We leggen je persoonlijke doel vast en meten afhankelijk van jouw doel je BMI, vetpercentage  of conditie. Ook stellen we vast wat de boete zal zijn als je je doel niet haalt. Op zaterdag 21 april doen we een tussenmeting, ook weer in het Swaithoes, om te beoordelen of je op de goede weg zit. Ook zullen we je vragen hoeveel geld je van je sponsoren gaat krijgen als je je doel haalt en wat voor ‘boete’ je bedacht hebt als je het niet haalt. Dan wordt al een beetje duidelijk wat voor bedrag we kunnen gaan binnenhalen voor Make-A-Wish. 
De eindmeting is op 7 juli in het Swaithoes. De metingen zijn allemaal gratis. Voorwaarde is wel dat je meedoet met de sponsoractie.
Wat moet je doen?
1.       Meld je aan via
www.swaithoes.nl of maak een telefonische afspraak voor de startmeting op zaterdag 11 februari via 0596-552369.
2.       Denk van tevoren na welk doel je wilt halen
3.       Begin alvast met het werven van sponsoren.

www.stedum.com

Geef een reactie