17 juni 2024

Kom in beweging voor persoonlijke- en goede doel

0
Net als vorig jaar willen Regina Datema-Vast van Gewichtsbeheersingspraktijk Goud Gewicht in Loppersum en Karel Zuiderveld van het Swaithoes in Stedum zich inzetten voor een goed doel. Dit jaar voor de Wensambulance l SANN (Stichting Ambiance Noord-Nederland). Ze hopen wederom enkele duizenden euro’s binnen te halen. De Wensambulance l SANN wil ernstig zieke mensen met een beperkte levensverwachting de mogelijkheid bieden om op geheel eigen wijze afscheid van hun leven te kunnen nemen.

Mensen die weten dat ze niet meer zullen genezen en wiens leven binnen korte tijd zal eindigen, gaan vaak nadenken over wat ze allemaal hebben meegemaakt en welke wensen en dromen ze nog hebben. De mensen van Wensambulance, vooral (ambulance)verpleegkundigen en ambulancechauffeurs, helpen mensen uit Noord-Nederland d.m.v. begeleidend ambulancevervoer om zo’n wens te vervullen en voegen zo een laatste indrukwekkende ervaring aan het leven toe. Ze brengen mensen naar een voor de persoon bijzondere plek en geven ze zo een speciale dag. 
Regina en Karel willen via een sponsoractie voor deze stichting mensen ondersteunen die hun gewicht en/of vetpercentage willen verminderen of hun conditie willen verbeteren. Het verbeteren van de eigen conditie en het beheersen van je gewicht is op zich al een prestatie, maar door er een sponsoractie aan te verbinden ten behoeve van Wensambulance wordt men nog meer gemotiveerd het doel te behalen. Een soort sponsorloop voor volwassenen, met dit verschil dat de deelnemers nu hun eigen prestatie kiezen. Sponsoren zal ieder zelf moeten zoeken en warm moeten maken voor ieders persoonlijke doel en het overkoepelende goede doel.
Op zaterdag 9 februari start de actie in het Swaithoes met het vaststellen van de persoonlijke doelen. Daarna wordt, afhankelijk van de doelstelling, het gewicht, vetpercentage of conditie gemeten. Ook wordt vastgesteld wat de boete zal zijn als iemand het persoonlijke einddoel niet haalt. Vanzelfsprekend komt het boetebedrag ook ten goede aan Wensambulance.
Op zaterdag 6 april wordt een tussenmeting verricht om te beoordelen of de deelnemers op de goede weg zitten. De eindmeting is op 1 juni. Dan wordt vastgesteld of individuele einddoelen zijn gehaald. Zo ja, dan betalen de persoonlijke sponsoren uit en als iemand het doel niet heeft gehaald dan dient de vooraf vastgestelde boete te worden voldaan. 
De metingen zijn allemaal gratis. Voorwaarde is wel dat de deelnemers meedoen met de sponsoractie. 
Aanmelden kan via het Swaithoes, telefoon 0596-552369 of via de mail:
karel@swaithoes.nl
Reageren is mogelijk tot woensdag 6 februari.

, K. Zuiderveld

Geef een reactie