23 februari 2024

Koninginnedag in Stedum (+ video)

0

Koninginnedag 2013. Een bijzondere dag. Op 30 april heeft Beatrix afstand gedaan van de troon en heeft haar zoon Willem Alexander het stokje overgenomen. Traditiegetrouw werd deze dag in Stedum begonnen met de aubade. Jehova Nissi verzorgde de musicale ondersteuning van de liederen.
Vanwege deze speciale dag was in het Hervormd Centrum de televisie uitzending van Nederland 1 live te volgen via een beamer. Na de aubade waren vele Stedumers aldaar getuige van de abdicatie.
Ook tijdens de spelletjes bij het voetbalveld, die om 11 uur begonnen, kon men de televisie uitzending volgen in de sporthal. De spelletjes zijn goed verlopen, de kinderen hebben het naar hun zin gehad. Na een lekkere hap van de catering konden de volwassenen aan de bak. Om 12:30 uur begonnen de Stemer Spelen. 5 teams streden om de winst. Om 14 uur was er een pauze ingelast, om gezamenlijk te kunnen kijken naar de beëdiging en inhuldiging van de Koning tijdens de Verenigde Vergadering der Staten-Generaal in De Nieuwe Kerk.
Klik hier voor meer foto’s

www.stedum.com,

Geef een reactie