13 juli 2024

Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ geeft op 16 december een Anjerconcert in Appingedam

De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ (KMKJWF) geeft op zaterdagavond 16 december een Anjerconcert. Eregasten zijn de veteranen uit de gemeente Eemsdelta. Deze groep is door het college van burgemeester en wethouders persoonlijk uitgenodigd. Andere belangstellenden uit de gemeente Eemsdelta zijn ook van harte welkom.

Het concert is vrij toegankelijk. Het is in de gymzaal van de Campus Eemsdelta Groningen aan de Pastorielaan 4 in Appingedam. Inwoners van de gemeente Eemsdelta zijn welkom vanaf 19.30 uur. Het concert start om 20.00 uur.

Doelstelling

De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ geeft elk jaar een concert in Appingedam. Dit jaar wordt het concert voor de 35e keer georganiseerd. Met het concert wil de kapel erkenning en herkenning voor veteranen in Nederland vergroten.

Militair orkest

De KMKJWF is onderdeel van de Koninklijke Landmacht en is het oudste militaire orkest van Nederland. Het orkest bestaat uit 52 muzikanten. De thuisbasis van het orkest is de Johan Willem Friso kazerne te Assen. De KMKJWF speelt zoveel mogelijk origineel repertoire maar ook eigen versies van klassieke- en filmmuziek. Tijdens concerten wisselen diverse stijlen elkaar af, van klassiek tot modern. De kapel verzorgt de muziek bij militaire ceremonies en diverse staatsaangelegenheden, zoals Prinsjesdag. Het orkest staat tijdens het Anjerconcert onder leiding van dirigent Majoor Frans-Aert Burghgraef.