22 april 2024

KPN begint SMS via vaste telefoon

0

groningen – Nederlanders kunnen over enige tijd ook via de vaste telefoon SMS-berichten versturen. Daarvoor is dan wel een geschikt toestel nodig en de instelling van nummerweergave. Telecombedrijf KPN heeft dat maandag bekendgemaakt.

Inwoners van Groningen krijgen dinsdag alvast de kans deze noviteit enkele weken uit te proberen. In het 050-netnummergebied in en rond deze stad begint KPN dinsdag een proef. De Groningers kunnen ook tekstberichten op het schermpje van hun vaste telefoon ontvangen. Als hun telefoon daarvoor niet geschikt is, worden de boodschappen in gesproken vorm aangeleverd.

Tot dusver gingen SMS-tekstberichten vooral via mobiele telefoons. Het versturen van de berichten met de vaste telefoon is overigens niet goedkoper dan met het mobieltje. Beide manieren kosten 22 cent per bericht, aldus een woordvoerster.

SMS’en via het vaste net is mogelijk geworden door de komst van een hiervoor geschikt toestel van Siemens. KPN zegt nog in gesprek te zijn met enkele andere producenten die geschikte telefoontoestellen kunnen leveren.

KPN heeft gekozen voor een proef in Groningen, “omdat dit een groot en overzichtelijk gebied is”. De woordvoerster kon nog niet zeggen wanneer heel Nederland kan SMS’en met de vaste telefoon: “Dat zal afhangen van de vraag of er technische wijzigingen nodig zijn na de proef in Groningen.”

© Archief www.stedum.com

www.rtvnoord.nl

Geef een reactie