25 april 2024

Kunst en lezingen in de Boekwerkplaats in Stedum

0
Begin het jaar goed en kom naar de open dagen van de Boekwerkplaats op 6 en 7 januari. Er zijn verschillende activiteiten: er is een tentoonstelling, er staan prachtige handgemaakte boeken, dozen en ander werk uitgestald van cursisten. Zowel op zaterdag als zondag wordt een lezing gehouden en tot slot kunnen bezoekers hun beschadigde boeken meenemen voor een consult van “boekendokter” Wim Gremmen.
Linosneden en sierpapier
Lenneke Saraber is afgestudeerd aan de Kunstacademie van Kampen. Ze maakt monumentale linosnedes en een aantal is nu te zien in Stedum. Daarnaast maakt ze bijzonder papier dat te zien en te koop is in de Boekwerkplaats. Bovendien komt ze in februari een workshop geven
Lezingen
Nieuw dit jaar zijn twee korte lezingen die worden gegeven tijdens de Open Dagen. Zaterdag om 15.00 uur is het onderwerp Sierpapier. Je kunt op verschillende manieren sierpapier maken, zoals bakmarmeren, stijfselmarmeren, drukken, ecoprinten. Tijdens deze lezingen komen verschillende vormen aan de orde en worden er volop voorbeelden getoond.
De tweede lezing is op zondag 15.00 uur en heeft als onderwerp “van idee naar project”. Aan de hand van projecten zoals Blik naar Binnen en N8W8 wordt de luisteraar meegenomen hoe het idee uiteindelijk heeft geleid tot bijvoorbeeld een grote tentoonstelling, 124 kunstwerken en een atelierroute of (zoals bij N8W8) een prachtig fotoschilderij met de kinderen.
De Open Dagen zijn op zaterdag 6 en zondag 7 januari aan de Hoofdstraat 45 , telkens van 13.00 tot 17.00 uur.

, De Boekwerkplaats

Geef een reactie