7 juni 2023

‘laatste paal’ nieuwbouw gemeentehuis Bedum

Op donderdag 23 september aanstaande wordt de Ôlaatste paalÕ voor de nieuwbouw van het gemeentehuis en het aangrenzende appartementencomplex geslagen. Dit gebeurt door burgemeester Wilte Everts en door ÔiemandÕ die indertijd van de mogelijkheid gebruik heeft gemaakt om de voorkeur uit te spreken voor ŽŽn van de drie ontwerpen voor de nieuwbouw

 De gemeente wil op deze wijze benadrukken dat de stem van de bevolking nadrukkelijk doorklinkt in de nieuwbouw. Begin 2003 werd de bevolking gevraagd een voorkeur uit te spreken voor de drie ontwerpen. Het ontwerp van het Delfzijlster architectenbureau Jongsma/Dijkhuis bleek zowel de voorkeur van de Bedumer bevolking als die van het gemeentebestuur te hebben. Maar liefst 1.100 Bedumers maakten van de stemronde gebruik.

De handeling rond Ôde laatste paalÕ heeft plaats rond 15.00 uur. Afsluitend is er voor een beperkt aantal genodigden nog een hapje en een drankje in het Trefcentrum Bedum.
De nieuwbouw wordt naar verwachting eind 2005/begin 2006 opgeleverd. Het ambtelijk apparaat, dat sinds 1988 op twee locaties is gehuisvest, komt op dat moment weer onder ŽŽn dak. Dit gebeurt door burgemeester Wilte Everts en door ÔiemandÕ die indertijd van de mogelijkheid gebruik heeft gemaakt om de voorkeur uit te spreken voor ŽŽn van de drie ontwerpen voor de nieuwbouw.

De nieuwbouw wordt naar verwachting eind 2005/begin 2006 opgeleverd. Het ambtelijk apparaat, dat sinds 1988 op twee locaties is gehuisvest, komt op dat moment weer onder ŽŽn dak.

www.bedum.nl

Geef een reactie