29 mei 2024

Leden Concordia zeggen ja tegen eigen clubruimte

0

Middelstum – Op dinsdag 17 oktober hebben de leden van muziekvereniging Concordia oktober ingestemd met de realisatie van een eigen clubruimte in voormalig discotheek Moonlight. De vereniging krijgt hier een permanent onderkomen dat onderdak gaat bieden aan alle activiteiten van de vereniging. De verhuizing van Concordia betekent dat de huidige functie van Moonlight behouden blijft voor Middelstum. Een dreigende verkoop van het gebouw is hiermee definitief van de baan.

Henry Koning, voorzitter van Concordia, is erg blij met de uitslag. “Met maar liefst 56 stemmen voor en slechts 1 stem tegen is het voorstel van het bestuur aangenomen. Een ongekende saamhorigheid binnen de vereniging. Een gedenkwaardig moment want na 87 jaar krijgt Concordia eindelijk een eigen clubruimte”.

Concordia gaat de linkervleugel en de hoofdingang van het pand in gebruik nemen.
In de linkervleugel komt de repetitieruimte en de hoofdingang wordt een opslagruimte voor muziekinstrumenten. Tevens krijgt de vereniging de beschikking over een eigen bestuurskamer. Naar een naam voor het nieuwe onderkomen wordt nog gezocht. Ideeën kunnen worden gemaild naar info@concordia.tv.

Concordia bestaat uit een jeugdfanfare, een jeugdmalletband, een fanfare en een malletband. Verder zijn er 2 AMV-groepen en worden er ruim 40 leerlingen opgeleid. De AMV en de leerlingenopleiding wordt verzorgd door het IVAK in Delfzijl. Zowel de fanfare als de malletband musiceren op het hoogste amateurniveau.

De financiering van het totale verbouwplan is inmiddels rond. De gemeente Loppersum en de provincie Groningen hebben ieder 20.000 euro toegezegd. Verder verstrekte het VSB-fonds al 15.000 euro en het Oranje-fonds 20.000 euro. Vrijwilligers van de verschillende gebruikers zullen meehelpen om de klus te klaren.
De bedoeling is om aan het einde van de zomervakantie van 2007, middels een openingsfeest, het gebouw officieel in gebruik te nemen.

www.stedum.com

Geef een reactie