18 juni 2024

Leden van brandweervereniging ’t Zandt gehoord

0

De 21 leden van brandweervereniging Zaanster Sik in ’t Zandt worden de komende dagen gehoord door de politie in verband met de recente branden in het dorp.

Sinds begin augustus heeft iemand het voorzien op leegstaande gebouwen in het dorp. Zes panden zijn inmiddels door brand verwoest. De pyromaan sloeg ook toe bij de oude brandweerkazerne. Deze brand kon nog net op tijd worden geblust.

De leden van de Zaanster Sik worden momenteel door de politie gehoord. De politie benadrukt dat het slechts om een getuigenverhoor gaat en dat zij geen verdachte op de korrel heeft.

Desondanks had een van de leden, Ebel Koens, wel degelijk het idee dat hij in het beklaagdenbankje zat. Zo werd hij tot in detail doorgezaagd over de kazerne en zelfs over het aantal deuren dat het pand telt.

Het gerucht doet de ronde dat een oud-brandweerman verantwoordelijk is voor de branden. Hij zou handelen uit wraak, vanwege de eerdere sluiting van de kazerne op last van de gemeente. Maar Koens gelooft niet dat zich onder de leden een wolf in schaapskleren ophoudt, al was het alleen al omdat er in het pand een oude brandweerwagen staat, waar de leden ontzettend trots op zijn. Die opofferen aan het vuur, is in zijn ogen voor elk lid onvoorstelbaar.

De leden van de brandweervereniging hebben na de branden een brandwacht ingesteld, die de kazerne nauwlettend in de gaten houdt.

www.rtvnoord.nl

Geef een reactie