25 april 2024

Ledenvergadering Dorpsbelangen Stedum op 1 november

0

De vereniging Dorpsbelangen Stedum houdt op vrijdagavond 1 november Ôs avonds om 20.00 uur haar jaarlijkse ledenvergadering in cafŽ Het Oude Raedthuys. Het evenaren van het succes van de vorig jaar gehouden show van historisch ondergoed zal moeilijk zijn. Herman Boeije presenteerde toen zijn Les Dessous Vivantes in het kader van de week van de Lingerie. Toen kon het bestuur zoÕn 90 leden verwelkomen. Zelfs het SBS6-programma Hart van Nederland informeerde naar de activiteiten in Stedum.

Ook dit keer wordt er een levendig programma geboden, en hoopt het bestuur weer op een goede opkomst.
De avond start met een zakelijke vergadering, maar verandert na de pauze van karakter. Men wordt uitgenodigd op de dansvloer met Barbaros Tartan van het IVAK om de Turkse volksdanskunst te leren kennen. Als men weer een beetje op adem is kan er met dorpsgenoot Han Vos worden gezongen. Er staan o.a. smartlappen op het repertoire.

Mocht dit alles teveel worden dan kan men ook rustig een videootje kijken. Er worden twee videoÕs over Stedum gedraaid. Eentje van de Stemer Omloop in augustus, gemaakt door Luit Keller en Ronald Willems, beter bekend als Stedum.com. De andere video is gemaakt door een aantal provinciemanagers. Zij kwamen op bezoek in Stedum tijdens de feestweek, met als opdracht Stedum te filmen in het kader van een workshop over leefbaarheid in kleine kernen. De film eindigt met de mening van de gedeputeerden Rita Jansen en Henk Bleeker over de gconstateerde knelpunten.
Het vergaderdeel bevat ook interessante onderwerpen, het woonplan, de onderzochte accommodatieproblematiek in het dorp en de dit winterseizoen te ontwikkelen toekomstvisie. Het bestuur van Dorpsbelangen hoopt in die visie met het dorp een basis leggen voor de keuzes die op Stedum af komen. Al met al belooft het een boeiende avond te worden.

© Archief www.stedum.com

Dorps belangen

Geef een reactie