15 juli 2024

Leerlingevervoer Garsthuizen veilig gesteld

0

Maandag 10 januari is een einde is gekomen aan de welverdiende kerstvakantie van de leerlingen van de openbare school Abt Emo in Westeremden. De leerlingen uit Garsthuizen en Westeremden kunnen elkaar dan toch een gelukkig nieuwjaar wensen. Dat vooruitzicht was tot voor kort niet vanzelfsprekend.

Vanwege bezuinigingen op het openbaar vervoer is een ferme streep gezet door de buslijn, die de kinderen uit Garsthuizen dagelijks op de juiste tijd naar de school in Westeremden brengt. Zuur voor de kinderen in Garshuizen, maar wellicht ook voor die in Westeremden. De school bestaat voor de helft uit leerlingen uit Garsthuizen en die kunnen voor het voortbestaan van de school niet worden gemist. Reden voor de school om de noodklok te luiden. En niet zonder succes.


Taxiritten
Op de valreep is op initiatief van de gemeente Loppersum en met medewerking van de provincie, het openbaar vervoerbureau en Arriva toch een oplossing gevonden door in de nieuwe dienstregeling lijn 62 uit te breiden met twee taxiritten door kleinere bussen.
Het gemeentebestuur van Loppersum en de Abt Emoschool zijn met deze oplossing bijzonder in hun nopjes. Wethouder van onderwijs Jan Boer heeft de leerlingen maandag 10 januari om 8.04 uur uitgezwaaid op het dorpsplein in Garsthuizen en een traktatie meegegeven voor de vriendjes en vriendinnetjes in Westeremden.

www.loppersum.nl

Geef een reactie