22 maart 2023

Leermens heeft genoeg van krakers

Leermens – Inwoners van Leermens storen zich in toenemende mate aan een klein krakersbolwerk in het dorp aan de Tuindersweg. Hier wonen in een leegstaande villa al jarenlang krakers, maar door de komst van krakers van het terrein Rusthoven in Wirdum is er sprake van forse overlast.

Verontruste dorpsbewoners hebben een brief geschreven aan de gemeente, waarin ze hun ongenoegen uitten en vragen om optreden tegen de krakers. ”Sinds de komst van de nieuwe groep krakers is het een puinhoop in de omgeving van het oude pand dat ze bewonen. Hun woonwagens blokkeren de parkeerplaats bij het kerkhof en ze gebruiken de berm van de weg als openbaar toilet. Het is er echt een zooitje”, aldus ŽŽn van de Leermsters, die anoniem wil blijven. De bewoners van de gekraakte villa in Leermens willen niet reageren op de kritiek.


Wethouder Jan de Heer bespreekt de situatie dinsdag in het college van B en W. Voor De Heer is de situatie in Leermens onacceptabel. ”Jarenlang ging het goed met de krakers. In de afgelopen tijd zijn er echter meer krakers bij gekomen, waarvan een groot gedeelte afkomstig is van het terrein Rusthoven in Wirdum. De omgeving wordt zwaar verwaarloosd en de openbare orde is nu in het geding. Dat kan niet, dus grijpen we in”, aldus De Heer. De wethouder wil niet dat Leermens de dupe wordt van de ontruiming van het terrein Rusthoven.


Het dozijn bewoners van het terrein Rusthoven verliet op 29 april, onder dwang van de eigenaar van de locatie, het terrein. Veel spullen van de krakers zijn opgeslagen op een terreintje van de gemeente in Middelstum. Een deel is versleept naar Leermens.

www.dvhn.nl

Geef een antwoord