20 juli 2024

Lenie kiest voor Delfzijl

0

De zeehondencreche Lenie ’t Hart verhuist naar Delfzijl. De zeehondenmoeder heeft na lang nadenken besloten dat de havenplaats de beste vestigingsplaats voor de creche is.

Lenie ’t Hart heeft subsidie aangevraagd bij het Waddenfonds. In die aanvraag, goed voor een bedrag van 2 miljoen euro, staat Delfzijl als vestigingsplaats.

Doorslaggevend zijn nog meer gelden die de zeehondencreche tegemoet kan zien. De gemeente wil garant staan voor een bedrag van 2,5 miljoen euro. Groningen Seaports draagt ook bij aan de kosten, net als windmolenbouwer Millenergy.

De gemeenteraad moet nog wel goedkeuring geven aan de gemeentelijke borgstelling. Aan de bijdrage die Millenergy wil leveren kleeft de voorwaarde dat er windmolens gebouwd mogen worden op de Schermdijk. Daar was de raad een half jaar geleden nog tegen.

De zeehonden zullen uiteindelijk wel naar Delfzijl komen, omdat het een te aantrekkelijk vooruitzicht is om te laten lopen. De creche komt op de plek van zwembad Aquariom, dat in 2009 de deuren sluit.

Dagblad van het noorden

Geef een reactie