25 juli 2024

Lichtmaand Stedum 2023

Lichtmaand Stedum 2023

Nu de zomer weer voorbij is en de herfst zijn intrede heeft gedaan, is daar het onvermijdelijke moment dat de donkere dagen weer voor de deur staan. En dat terwijl de zomer met lange, lichte dagen voor menigeen niet lang genoeg kan duren.

Om toch het gevoel van licht te creëren in heel het dorp, willen we graag een leuke activiteit organiseren in de vorm van een lichtmaand. Een maand lang geen duisternis, maar verlichting in de straten! De bedoeling is dat iedere straat – binnen de mogelijkheden – in de maand december een vorm van verlichting aanbrengt. Dat kan door de hele straat te verlichten, maar ook door het aanbrengen van verlichting in één van de tuinen als vertegenwoordiging van de straat. Uiteraard is het ook mogelijk om als individu mee te doen. Kies daarbij vooral een leuk thema! Dat thema is niet van tevoren vastgesteld, dus we hopen op een leuke verscheidenheid.

Een anonieme jury zal de verlichte creaturen vanaf 16 december beoordelen. Het is dus zaak dat de straat en/of tuin vóór die datum in gereedheid is gebracht. De jury zal oordelen op basis van drie categorieën, te weten: originaliteit, creativiteit en thema. Opgeven is hiervoor niet nodig. De jury laat zich graag verrassen.

de activiteitencommissie