20 mei 2024

Liedjes over spinnen bij de Stedumer Sinterklaasontvangst.

0


Zaterdag 20 november kwam Sint traditiegetrouw per boot aan in Stedum. Het ging deze keer anders dan anders, maar Sint had het wel weer reuze naar de zin. Voor zo’n man op leeftijd is hij erg geïnteresseerd in
de Stedumer kindertjes, en de kinderen ook in hem, zo bleek bij de ontvangst in de sporthal.

Allereerst de aankomst in de haven, die verliep niet vlekkeloos. Er miste een nippeltje in de stuurinrichting, en de pieten moesten door mee te roeien de boot richting de wal krijgen. Vervolgens regende het, maar met paraplu’s, ook voor fanfareorkest Jehova Nissi, werd dat uitstekend opgelost. Burgemeester Rodenboog heette Sint welkom, en even later dook de missende sleutel op, en kwam er ook een Babypiet in kinderwagen op het podium. Deze keer geen koets, maar een Taxipiet in een cabrio. Onderweg moest er geduwd worden, want de benzine was op. Dat was een klein plagerijtje, zo bleek. De nieuwe Hoofdpiet had in het sportgebouw niet alles onder controle, want de twee pieten in opleiding waren in de kachelkooi hoog in de sporthal gekropen, en lieten vervolgens een gevaarlijke spin zakken. De Hoofdpiet bleek bang voor spinnen te zijn, en daar wilden ze hem even mee plagen.
De Stedumer
kinderen bleken totaal niet bang, en de spin bleek van pluche. Uiteindelijke kwamen de ondeugende pieten naar beneden, en zoals gebruikelijk streek Sint alles weer glad. De kinderen hadden Sint nog wel wat te vragen, o.a. hoe Sint de huizen kende als hij daarover heen liep met zijn schimmel. Sint laat zijn pieten gebruik maken van een computer, en daarmee is het vinden van de kinderen eenvoudig. Hijzelf is er nog niet zo handig mee, maar voor een man op deze leeftijd is dat ook helemaal niet vreemd. Sint legde verder nog uit dat alle kinderen zouden worden bezocht. Toen was het weer tijd voor vertrek, want er was nog veel te doen op deze drukke zaterdag.
Klik hier voor meer foto’s

www.stedum.com

Geef een reactie