24 juli 2024

Lopers zonder muzikale begeleiding naar de eindstreep

0


Het was wel even wennen op de laatste avond van de wandelvierdaagse in Stedum. Eindelijk lekker weer, en zo viel het onwennige wachten op de Borgweg niet eens zo erg op.

De traditie dat Jehova Nissi de intocht begeleidt tot aan het café is doorbroken. Maar daarentegen werd er in de openlucht prachtig gespeeld en hebben veel mensen weer genoten.
Er waren 170 medaillelopers, en daarnaast zeker 20 mensen die gewoon voor het plezier meegingen of als begeleiding. De activiteitencommissie van Dorpsbelangen was met bijna 200 lopers dan ook zeer tevreden. Minpuntje hierbij was dat de koffiestop als gevolg van de onverwacht grote deelname op de 5 km door de koffie en de koekjes heen raakte, waardoor enkele mensen teleurgesteld moesten worden.
De organisatie dankt alle verkeersregelaars, inschrijvers, koffiepostbemanning en routemaker Georg voor hun inzet en hoopt dat de deelnemers van nu ook volgend jaar weer meedoen. Stedum kent de nodige trouwe lopers, die al aardig gevorderd zijn met het verzamelen van insignes. Er zijn mensen die al voor de 20e keer meedoen, maar ook enkele jonge lopers zijn al goed op weg. Dit jaar hebben ook twee honden een medaille verdiend, waaronder die van de familie Noorbergen en een blindengeleidehond. Deze laatste was ook na afloop nog zo enthousiast dat hij bijna niet op de foto te krijgen was.
Tot volgend jaar allemaal!

 
 
 

www.stedum.com

Geef een reactie