9 december 2023

Loppersum artikel 12 gemeente, hoe nu verder?

0

Het bestuur van de ChristenUnie in de gemeente Loppersum houdt dinsdagavond 4 december 2007 een voorlichtingsavond met als onderwerp ‘Loppersum artikel 12, hoe nu verder?’. Doel van de avond is inwoners van de gemeente te informeren over de gevolgen van de aanwijzing tot artikel 12 gemeente. Tijdens de avond geven gedeputeerde van de provincie Groningen Rudi Slager en wethouder financiën  Jan Stoel uitleg. Aanleiding voor de avond zijn de problemen die de gemeente Loppersum heeft de eindjes voor de begroting aan elkaar te knopen

Burgemeester en wethouders spraken daarom het afgelopen jaar al diverse malen met besturen van buurtverenigingen, sportverenigingen en andere maatschappelijke organisaties. Daarbij was steeds het parool: hoe kunnen we de kosten van de gemeentelijke voorzieningen verlagen.

 

In de gemeente gonst al geruime tijd het gerucht ‘we worden artikel 12’. Maandagavond 26 november 2007 in een vergadering van de gemeenteraad, wordt hierover een besluit genomen.

 

Wat een zogenaamde artikel 12 status precies inhoudt, welke consequenties dat heeft voor de gemeente en haar inwoners, en of er ook voordelen aanzitten is bij de meeste inwoners niet duidelijk.

 

De voorlichtingsbijeenkomst moet op de vragen van inwoners antwoord geven. De avond vindt plaats op dinsdag 4 december 2007 in Zalencentrum Vita Nova in Middelstum en begint om 20.00 uur. De toegang is vrij en de koffie staat klaar.

Jan van Heerde,

fractieassistent ChristenUnie Loppersum

www.stedum.com

Geef een reactie