27 mei 2024

Loppersum bindt strijd aan met inspecteur

0

Als het aan het rijk ligt, blijft het niet alleen bij forse rijksbezuinigingen die de gemeente Loppersum moet doorvoeren. ‘Den Haag’ wil ook dat deze noodlijdende artikel 12-gemeente de lastendruk voor haar burgers flink opvoert.

B en W hadden het plan al opgevat om de onroerende zaakbelasting vanaf 2010 tot en met 2012 te verhogen met 2,5 procent. Omdat het de komende jaren zwaar weer wordt voor alle Nederlandse gemeenten dringt de rijksinspecteur erop aan de OZB daar bovenop met nóg eens twee procent omhoog te doen.

B en W vinden deze extra verhoging van de lastendruk voor de burgerij onaanvaardbaar. Volgens wethouder Jan Stoel van financiën zijn de gemeentelijke tarieven al erg hoog ten opzichte van andere Groninger gemeenten. Als daar nog eens twee procent extra bij moet, prijst Loppersum zichzelf uit de markt. B en W willen daarom in verzet te komen tegen de voorstellen van de inspecteur. Het college stelde inmiddels een verweerschrift op, waarover de raadscommissie zich komende maandag buigt. Eerder deze week spraken de raadsfracties al met de inspecteur.

Dagblad van het noorden

Geef een reactie