24 mei 2024

Loppersum bouwt 220 huizen tegen de leegloop

0

Ruim 220 woningen moeten de komende jaren gebouwd worden in Middelstum en Loppersum. In de nieuwe wijk Over de Wijmers in Loppersum zijn zo’n 80 huizen gepland. De Zuidrand in Middelstum kan op termijn 143 woningen tegemoet zien. De gemeenteraad van Loppersum moet maandag beslissen of er ruim een half miljoen euro beschikbaar wordt gesteld voor de planontwikkeling van beide woonwijken. De provincie kan dat besluit nog wel terugdraaien.

"Die nieuwe huizen zijn broodnodig", zegt wethouder Hommo Smit. Dat klinkt vreemd omdat Loppersum te maken heeft met een afnemend inwoneraantal. "Juist daarom moeten we bouwen. De gezinnen worden steeds kleiner, daarom zijn er meer huizen nodig. Veel mensen zijn nu genoodzaakt buiten de gemeente woonruimte te zoeken. Vanuit zowel Loppersum als Middelstum klinkt de dringende vraag om meer woningen." Smit hoopt dat de bouw van de wijken in 2009 van start kan gaan. Uiterlijk vijf jaar later moeten ze klaar zijn.

Behalve in de genoemde woonwijken bekijkt Loppersum de mogelijkheid een deel van het centrum te herstructureren. Gedacht wordt aan de appartementen voor verschillend doelgroepen. Aan de Hilmaarweg in Stedum worden 66 woningen gebouwd, 20 sociale huurwoningen en 46 koopwoningen, waarvan 16 vrijstaand en 30 twee-onder-een-kap.

Dagblad van het noorden

Geef een reactie