24 juli 2024

Loppersum doet mee aan de “Nacht van de Nacht”

0

De gemeente Loppersum doet net als vorig jaar mee aan de landelijke activiteit ‘Nacht van de Nacht’ op zaterdagavond 24 oktober 2009. Deze nacht wordt alweer voor de vijfde keer in Nederland gevierd samen met o.a. de Stichting Natuur & Milieu en de Provinciale Milieufederaties: het eerste lustrum dus waarin ‘de pracht van een donkere nacht’ centraal staat. Met deze activiteit wordt m.n. de aandacht gevraagd voor de schoonheid én de functie van de duisternis die deze heeft voor mens, natuur en milieu.

Duistere avondwandeling: lopen jullie mee?

Ook dit jaar nodigen we alle kinderen van de gemeente Loppersum uit om weer mee te doen! Na een drukbezochte avond in 2008 hebben we gemeend het dit jaar op een andere manier te organiseren en wel met een zogenaamde ‘Duistere Avonddwaling’. Dit houdt in, dat we, vanaf 19.00 uur, samen met de kinderen in de gemeente Loppersum, in groepjes onder eigen begeleiding, vanaf het gemeentehuis een wandeling (van zo’n anderhalf uur) in het donker gaan maken met onderweg een verrassing, een activiteit, versnaperingen en een prijsje ….. (let wel: het wordt géén griezelige spooktocht….).

We hopen dat velen van jullie net als vorig jaar weer meedoen!!

Je kunt je aanmelden tot vrijdag 9 oktober. Klik hier voor een aanmeldformulier.

 

De doelstellingen en milieu-ambities van de gemeente Loppersum, zoals deze zijn opgenomen in het gemeentelijk Milieuprogramma 2009, zijn o.a. het behoud van de milieukwaliteiten en het groene karakter, de rust en de natuur in de gemeente. In dit kader sluit het deelnemen van de gemeente aan de “Nacht van de Nacht” hier uitstekend bij aan.

 

In 2008 is door meer dan 120 gemeenten deelgenomen aan de “Nacht van de Nacht”; de gemeente Loppersum doet dit jaar voor de tweede keer mee.

Gemeente Loppersum

Geef een reactie