13 juli 2024

Loppersum doet mee aan de ‘Nacht van de Nacht’

0

De gemeente Loppersum neemt op 25 oktober deel aan de landelijke actie ‘Nacht van de Nacht’ georganiseerd door de Stichting Natuur en Milieu en de provinciale Milieufederaties. Met deze activiteit wordt aandacht gevraagd voor de schoonheid én de functie van de duisternis die deze heeft voor mens, natuur en milieu. Het centrale thema is dan ook: Laat het donker donker!

Door wethouder H.H Smit zal op alle basisscholen van de gemeente aandacht gevraagd worden voor deze actie en de kinderen worden uitgenodigd mee te doen aan een ‘Nacht van de Nacht-activiteit.

De doelstellingen en milieuambities van de gemeente Loppersum, zoals deze zijn opgenomen in het gemeentelijk Milieuprogramma voor 2008, zijn het behoud van de milieukwaliteiten en het groene karakter, de rust en de natuur in de gemeente. In dit licht gezien sluit het deelnemen van de gemeente aan de ‘Nacht van de Nacht’ hier uitstekend bij aan.

 

In 2007 is door 105 gemeenten deelgenomen aan de Nacht van de Nacht; de gemeente Loppersum doet dit jaar voor het eerst mee

Gemeente Loppersum

Geef een reactie