21 juli 2024

Loppersum krijgt uitbrander van Milieufederatie

0

LoppersumÊ-Ê De gemeente noemt zichzelf graag ‘de tuin van Groningen’, maar volgens de Milieufederatie Groningen kan Loppersum nog heel wat doen aan groen beleid. De federatie reikt morgenochtend vrijdag de ‘witte trui’ uit aan milieuwethouder Hommo Smit onder het motto Loppersum kan meer kleur krijgen. Het collegeprogramma werd door een burgerjury bekeken op een zestal specifieke milieu- en duurzaamheidsonderwerpen. Groningen kwam als beste uit die test. De stad ontvangt vandaag de ‘groene trui’.

“Loppersum eindigde met stip onderaan”, vertelt Angelique van Wingerden van de Milieufederatie. “Het collegeprogramma heeft niet of nauwelijks aandacht voor milieu, dus kende de burgerjury bijna geen enkel punt toe aan Loppersum. Over zaken als waterbeheer, energiebeleid en beheer van gebouwen bijvoorbeeld, wordt geen letter geschreven in het bestuursakkoord.”

Wethouder Smit neemt de witte trui met een flinke korrel zout. “Dat ons collegeprogramma niet zo groen is, wil niet zeggen dat we slecht scoren op milieu en duurzaamheid. Daar doen we meer dan voldoende aan. Voor ons is dat zo vanzelfsprekend, dat we er niet eens aan denken het op te nemen in het bestuursakkoord. We bereiden op dit moment bijvoorbeeld de bouw van een nieuw gemeentehuis voor. Kosten noch moeite zijn gespaard om het gebouw zo milieuvriendelijk te maken.” De milieufederatie trekt een kwartier uit voor de ‘prijsoverhandiging’ morgen vrijdag . Smit: “Dat kan wel eens een half uur worden. Ik heb zeker een kwartier nodig om de federatie uit te leggen hoe goed wij met milieu en duurzaamheid omspringen.”

Dagblad van het noorden

Geef een reactie