24 juli 2024

Loppersum overweegt cameratoezicht

0

De politie heeft moeite met het handhaven van het alcoholverbod in Loppersum. De gemeente overweegt daarom camera’s te plaatsen. 
Voor bijna de hele gemeente Loppersum geldt een alcoholverbod. Het is op deze plekken verboden alcohol in het openbaar te drinken. Ook is het voor inwoners niet toegestaan flessen of blikjes drank bij zich te hebben.

De politie heeft echter niet genoeg zicht of dit verbod wordt nageleefd. "Plekken waar groepen jongeren samenkomen zijn een probleem", zegt burgemeester Alex Rodenboog. Als voorbeeld noemt hij de jeugdsoos in Loppersum. "We hebben aanwijzingen dat hier alcohol wordt gedronken. De politie ziet namelijk wel eens een bepaalde fles staan. Maar wanneer dan wordt gevraagd van wie die fles is, weet vreemd genoeg niemand het antwoord."

In het verleden is overwogen een camera in de omgeving van het station te plaatsen. Rodenboog: "Hier hangen regelmatig groepen jongeren rond en er wordt af en toe wat vernield. Ook het stationsgebied in Stedum heeft onze aandacht."

Rodenboog benadrukt dat Loppersum niet wordt geteisterd door groepen jongeren die brandschattend door het dorp trekken. "Er is geen sprake van moord en doodslag. Maar met deze maatregel is het straks mogelijk om zonder problemen camera’s te plaatsen." De burgemeester moet echter eerst toestemming krijgen van de gemeenteraad voordat hij op een openbare plek een camera mag plaatsen.

Het plaatsen van dergelijke camera’s is een kostbare zaak. Zo werd eind november in de gemeente Winschoten afgezien van het plaatsen van tien camera’s op een plein. Dit zou de gemeente ruim een miljoen euro hebben gekost.

Het voorstel wordt maandag 17 december in de raadsvergadering van Loppersum besproken.

Dagblad van het noorden

Geef een reactie