16 juni 2024

Loppersum tast in buidel voor vertrek gemeentesecretaris

0

De financieel noodlijdende gemeente Loppersum moest begin dit jaar flink in de buidel tasten om af te komen van een gemeentesecretaris. Dat onthult het in februari opgestapte GroenLinks-raadslid Harm Janssens in een oudejaarsinterview met Dagblad van het noorden.

Drie jaar werkte hij als hoogste ambtenaar in Loppersum. Daarvan was hij acht maanden ziek. Toch slaagde hij erin een afkoopsom overeen te komen met zijn werkgever van twee jaarsalarissen. Dat komt naar verluidt neer op circa 200.000 euro.

Zijn vertrek werd eind vorig jaar al geëist door de fractievoorzitters in de gemeenteraad. Zij hadden grote kritiek op het functioneren van de secretaris, die volgens Janssens overhoop lag met een groot aantal ambtenaren op het gemeentehuis.

Zelf bracht de gemeente eerder dit jaar naar buiten dat beide partijen vrijwillig uit elkaar waren gegaan en dat de in ongenade gevallen secretaris een eigen adviesbureau wilde beginnen. Voordat hij naar Loppersum kwam was, was hij gemeentesecretaris in de gemeente Eemsmond en daarna topambtenaar in de gemeente Groningen. Hij was in Loppersum hoger ingeschaald dan de zittende burgemeester Albert Rodenboog.

Dagblad van het noorden

Geef een reactie