28 februari 2024

Loppersum verkoopt voormalig gemeentehuis

0
Met de verkoop van het voormalige gemeentehuis aan het Concordiaplein in Middelstum heeft de gemeente Loppersum voor al haar voormalige locaties een nieuwe bestemming gevonden. Op maandag 4 augustus nam huisarts Ryanne Addink de sleutels in ontvangst. Na verbouwing zal het pand dienst gaan doen als gezondheidscentrum.
Voorzieningen
Het college van Loppersum is in haar nopjes met de verkoop én de nieuwe invulling. Wethouder Pier Prins (CDA) legt uit: “Middelstum is één van onze centrumdorpen waarin we de voorzieningen op niveau willen houden of uitbreiden. Gezondheidszorg is hierin onmisbaar. Met de realisatie van het gezondheidscentrum hebben we dit voor de lange termijn zeker gesteld.”

Volgens huisarts Ryanna Addink wordt het pand ingrijpend verbouwd. “Er wordt ondermeer een lift geplaatst en er worden op elke verdieping meerdere behandelruimtes gecreëerd die geschikt zijn voor verschillende zorgdisciplines, want behalve de huisarts en apotheek zal het gezondheidscentrum ook ruimte bieden aan praktijken voor fysiotherapie, mensendieck en podotherapie. Tot slot zal het ook de uitvalbasis zijn voor thuiszorg en de wijkverpleegkundige.” De verwachting is dat het gezondheidscentrum vanaf januari 2015 in gebruik wordt genomen.

Asingapark en Concordiaplein
Behalve het voormalige gemeentehuis zal ook de directe omgeving worden opgeknapt. Wethouder Prins: “Na de zomer wordt gestart met de herinrichting van het Concordiaplein. Vervolgens zal ook het Asingapark opgewaardeerd worden. Dit past geheel in de ambitie van de gemeente om Middelstum haar status van aantrekkelijk centrumplan te laten behouden

Gemeente Loppersum,

Geef een reactie