22 april 2024

Loppersum wijst hangplek jongeren aan

0

Loppersum – Wethouder Wil Scheltens van Loppersum gaat zijn tactiek bij het bepalen van jeugdontmoetingsplekken (JOP’S) in de gemeente veranderen. Overleg van tevoren met omwonenden en jeugd duurt veel te lang, zo vinden college en gemeenteraad.

Met de aanwijzing van een nieuwe hangplek in Loppersum bijt de gemeente het spits af voor het nieuwe beleid. Omwonenden van de parkeerplaats bij sporthal De Boshal aan de Bosweg kregen deze week een brief in de bus waarin de nieuwe locatie wordt vermeld. De gemeente vraagt nu een bouwvergunning aan voor de JOP. Die bestaat uit het plaatsen van een omgebouwde zeecontainer. De burgers kunnen vervolgens bij de gemeente bezwaar aantekenen.


De nieuwe tactiek acht Scheltens nodig omdat de oude methode, waarbij de gemeente eerst met bewoners en jeugd overlegde voordat een plek werd aangewezen, veel te lang duurde. Met name GroenLinks en het CDA hadden kritiek op de procedure, die nu al een jaar duurt.


Scheltens denkt bij De Boshal een goede locatie te hebben gevonden. ”Er is bij de parkeerplaats een grasveld van de gemeente. We hoeven de grond dus niet aan te kopen. De locatie is ook goed, omdat de jeugd er zich in kan vinden en er weinig huizen in de buurt zijn.”


Loppersum wil vier JOP’s plaatsen in Middelstum, Garsthuizen, Loppersum en ’t Zandt. Het vinden van een plek in het eerste dorp wordt nog steeds bemoeilijkt door grote weerstand van de bewoners. In Garsthuizen is al een plek aangewezen. De jeugd zal woensdag zijn mening geven aan de wethouder over de plek. In ’t Zandt komt volgende maand een hangplek.

www.dvhn.nl

Geef een reactie