29 november 2023

Loppersum wil delen in vreugde gasmijlpaal

0

Burgemeester Albert Rodenboog vindt het zuur dat Loppersum als geen andere gemeente op gezette tijden de gevolgen ondervindt van de aardgaswinning in de vorm van aardschokken met onrust en schade als resultaat. Terwijl zijn gemeente is overgeslagen bij de jubileumactiviteiten rond het vijftigjarig bestaan van het Slochter gasveld.

De organisatoren van het feestje – NAM, Gasunie en GasTerra – zijn vergeten Loppersum bij de feestelijkheden te betrekken. Rodenboog noemde dat donderdagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie in Middelstum ‘een gemiste kans’.

Hij wees op de nationale betekenis van het gasveld op drie kilometer onder het grondgebied van Loppersum. Dat gebied geldt als uitloper van het Slochter gasveld. "Dit gasveld vertegenwoordigt een waarde van miljarden. Die moeten ons land door de kredietcrisis heen helpen. Dankzij het gas onder onze grond zit Nederland er warmpjes bij." Rodenboog prijst zich gelukkig met de aanwezigheid van een 700-tal kleinere bedrijven in zijn gemeente. De ervaring leert dat kleinschalige bedrijven door hun flexibele karakter de grootste kans hebben om te overleven, meent hij.

Dagblad van het noorden

Geef een reactie