18 juni 2024

Loppersum zoekt samenwerking met Gemeentewerken Appingedam

0

Geloven dat het op jaar basis een aanzienlijke besparing oplevert, doet men er in de gemeenteraad van Loppersum al niet meer in. Toch blijven B en W zoeken naar mogelijkheden om op het terrein van Gemeentewerken, een vorm van samenwerking met buurgemeente Appingedam aan te gaan.

Mede omdat de gemeente Appingedam er ook mee werkt trok Loppersum al eerder zo ’n 100.000 euro uit voor de aanschaf van een zogenoemd ‘BOR’-systeem, een ‘beheersprogramma openbare ruimte’. Loppersum zou zo ’n computerprogramma in ieder geval nodig hebben om met Appingedam te kunnen samenwerken, betoogde verantwoordelijk CDA wethouder Hommo H. Smit eind vorig jaar nog.

Intussen worden, zowel door diverse raadsfracties alsook bij B en W van Loppersum openlijk vraagtekens gezet bij dezen en vooral het beoogde financiële gewin. Toch wordt er nog steeds door Loppersum en Appingedam naar mogelijke vormen van samenwerking.

Geheel los van de uitkomsten van het overleg tussen beide gemeenten, houdt de gemeente Loppersum behoefte aan een ‘eigen’ werf’, de thuisbasis van de buitendienst Openbare Werken. Nu nog is die werf gehuisvest in en rond de ‘Pomonahal’ de voormalige, karakteristieke veilinghal. Maar, dat gebouw moet plaatsmaken voor woningbouw, in combinatie met het nieuwe gemeentehuis aan de Molenweg.

De gemeente Loppersum heeft met de eigenaar van het ‘Hollandiaterrein’ in Loppersum overeenstemming kunnen bereiken over de huur van dit complex voorde duur van l0 tot l5jaar. Voor de inrichting van de gebouwen en de buitenruimte is een bedrag van bijna 570.000 euro benodigd. Daarmee stemde de Lopster gemeenteraad maandagavond eveneens in.

Een deel van de jaarlijkse kosten krijgt de gemeente terug via ‘onderverhuur’ aan het werkvoorzieningschap ‘Fivelingo’.

eemslander

Geef een reactie