27 mei 2024

‘Lopster beeldenstorm’ gesust door bemiddelaar

0

De gemeente Loppersum gaat een bemiddelaar zoeken om de hoog opgelopen ruzie over een verwijderde beeldengroep op te lossen. De negen beelden werden enkele maanden geleden uit de tuin van de Beatrixschool verwijderd, om het schoolplein te vergroten. Een groep kunstenaars is woedend over de verwijdering.

Ambtenaren van de gemeente konden in eerste instantie niet uitvinden wie de makers van de beelden waren. Kunstenaar Fred van Essen was woedend toen hij uitvond dat de gemeente zijn beelden had weggehaald. Hij schreef een brief op hoge poten aan de wethouder, maar die reageerde daar volgens Van Essen te laks op.

Wethouder Boer van Loppersum wil kijken of hij de beelden op een andere plek in Loppersum kwijt kan, en heeft inmiddels zijn excuses aangeboden. Dit gaat voor Van Essen en zijn collega’s niet genoeg. Hij wil dat de beelden opnieuw bij de Beatrixschool komen te staan. De kunstenaars willen wel rekening houden met de veranderde omstandigheden bij de school. Een externe onderhandelaar moet beide partijen nu bij elkaar zien te brengen.

www.stedum.com

Geef een reactie