28 mei 2024

Lopster burgers toch tevreden over gemeente

0

loppersum – Inwoners van Loppersum zijn erg tevreden over de dienstverlening van de gemeente. De hulp aan het loket en via de telefoon wordt gewaardeerd met ruim een zeven. Nog geen twee jaar geleden maakte het gemeentebestuur zich grote zorgen over klachten van de burgers over de dienstverlening.

Dit staat in het ‘burgertevredenheidsonderzoek’ van de gemeente. Voor het onderzoek, een telefonische enqute, werden1600 inwoners benaderd. Ruim veertig procent van hen deed daadwerkelijk mee.


De waardering van de burgers voor de verschillende diensten loopt wel uiteen. Zo wordt de afdeling openbare werken gewaardeerd met een 6,7, waar de sociale zaken een 8,8 krijgt. De respondenten zijn tevreden over wachttijden bij de loketten, de klantvriendelijkheid en de deskundigheid. Minder goed gestemd zijn ze over de wachtruimtes en de openingstijden van de diensten.


Het tevredenheidsonderzoek staat al twee jaar op de agenda van de gemeente. Dit naar aanleiding van vele klachten die het gemeentebestuur ontving over de dienstverlening. Oorzaak hiervoor was onder meer ziekte in het ambtelijk apparaat. Dat probleem is nagenoeg verholpen. De verdeling van de diensten over vijf locaties in Loppersum en Middelstum was een andere oorzaak van de klachten. Eind 2002 is een klachtenlijn ingesteld, waardoor de klachten van de burgers gecentraliseerd werden.Nog niet klaar


Fractievoorzitter Hommo Smid van het CDA vindt de cijfers ‘prima’, maar wil nog verder timmeren aan de dienstverlening. “De huisvesting kan beter en we streven daarnaast naar ŽŽn centrale balie in Loppersum.” Burgemeester Albert Roodenboog wil ook werken aan de negatieve punten. “De openingstijden van de loketten moeten verruimd worden en het streven naar een centrale balie bestaat ook bij het college.”

www.dvhn.nl

Geef een reactie