20 juli 2024

Lopster familie eist sloop van nieuwe woning buren

0

Loppersum is door de rechtbank in Groningen op de vingers getikt. De gemeente heeft volgens de bestuursrechter ten onrechte een bezwaarschrift van de familie J. de Vries uit Loppersum niet ontvankelijk verklaard, omdat het te laat zou zijn ingediend.

Het bezwaarschrift is per fax verstuurd op 13 december 2005, even voor acht uur ’s avonds. Dat was op de laatste dag waarop bezwaar kon worden aangetekend. Volgens de gemeente is het bezwaarschrift echter pas op 14 december 2005 ontvangen. De gemeente zegt geen fax te hebben gehad.

Het verzendjournaal van het faxapparaat en de gespreksspecificatie van KPN geven volgens de bestuursrechter echter volledig duidelijkheid. De fax is wel degelijk tijdig verstuurd. De gemeente moet het bezwaarschrift alsnog in behandeling nemen en binnen zes weken een uitspraak doen.

Het bezwaarschrift van de familie De Vries betreft de woning van de buurman. Het huis zou in een nieuwbouwwijk langs de Wirdumerweg te dicht tegen de woning van de familie De Vries zijn aangebouwd. Ten opzichte van de bouwaanvraag zou de buurman de woning vijf meter verschoven hebben in de richting van het huis van De Vries aan de Cremersheerd.

De eis is nu dat de gemeente handhavend optreedt. Dat zou betekenen dat de woning afgebroken moet worden. Wethouder Jan Stoel wil nog niet op de zaak ingaan. "De komende dagen zullen onze juristen zich over deze kwestie buigen", zegt hij.

www.dvhn.nl

Geef een reactie