13 juli 2024

Goalball is een zaalsport bedacht voor mensen die niets of nauwelijks kunnen zien. Om alle deelnemers dezelfde kansen te geven, draagt iedereen een afgeplakte skibril. Het spel wordt gespeeld in twee teams van elk drie spelers in een veld zo groot als een basketbalveld.

Aan beide zijden van het speelveld staat een doel. Er wordt gespeeld met een bal met belletjes, die niet of nauwelijks stuitert. Bedoeling is de bal over de doellijn van de tegenstander te rollen. Het andere team moet proberen de bal tegen te houden. Hiervoor moet de speler zeer geconcentreerd luisteren en precies op het juiste moment reageren. Is de bal in bezit, dan moet deze binnen acht seconden weggespeeld worden. Goalball is een spel met een hoog tempo, voor jong en oud en kan in gemengde teams gespeeld worden. Goalball is een paralympische sport maar ook geschikt voor mensen zonder een visuele handicap. 

Het spel wordt in Nederland overal gespeeld, behalve in het Noorden. Zaterdag 27 februari wordt er voor het eerst een demonstratie door een professioneel team gegeven en kan iedereen deze sport uit proberen. De goalball-demonstratie wordt gegeven in de Boshal Loppersum van 13.00 tot 16.00 uur. In navolging van deze demonstratie worden er proeflessen goalball in Stedum georganiseerd zodat iedereen 3 keer kennis kan maken met deze sport voor een bedrag van €5, -. De trainingen vinden plaats in de sportzaal in Stedum op 5, 12 en 19 maart van 19.00 tot 22.00 uur. Alle benodigde materialen zijn aanwezig. U kunt zich opgeven via: oelerink64@home.nl

Voor meer informatie kijk op www.sportdorpen.nl

www.stedum.com

Geef een reactie