26 mei 2024

‘Machtswissel’ in CDA-fractie Appingedam

0

Appingedam – Het raadslid Paul van Ruitenbeek heeft het voorzitterschap van CDA-fractie in de gemeenteraad van Appingedam overgenomen van Martien van Bostelen. De politicus, werkzaam als zelfstandig klauwverzorger van rundvee, heeft zijn functie beschikbaar gesteld omdat hij naast zijn drukke baan te weinig tijd vrij kan maken voor het politieke werk. “Het besteden van nog meer privŽ-tijd gaat ten koste van mijn gezin.”

Van Bostelen zegt zich wel verplicht te voelen zijn werk als raadslid voort te zetten, gelet op het mandaat dat hij van de kiezers heeft gekregen.


Paul van Ruitenbeek (29), studeerde rechten in Leiden en kwam vier jaar geleden in Appingedam wonen. Hij werkt als raadsgriffier bij de gemeente Winsum en bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Sinds 2002 maakt hij deel uit van de raadsfractie van het CDA, waarin hij verreweg het vaakst en uitvoerigst het woord voert en de meeste discussies aangaat. De aanvaarding van het fractievoorzitterschap lijkt dan ook een formalisering van de rol die Van Ruitenbeek eigenlijk al twee jaar speelt.

www.dvhn.nl

Geef een reactie