18 juni 2024

Makelaardij Bruintjes Keurentjes en Tandem nemen gemeentehuis over

0

De gemeente Loppersum heeft met makelaardij Bruintjes en Keurentjes en Tandem Vormgeving en Bouwadvies overeenstemming bereikt over de overname van de hoofdvestiging van het huidige gemeentehuis aan de Stationslaan 1 te Loppersum.

Villa Stationslaan
Het pand aan de Stationslaan zal later dit jaar vrijkomen, omdat de gemeente de volledige binnendienst zal huisvesten in een nieuw gemeentehuis, dat momenteel pal naast de bestaande locatie verrijst.

WoningontwikkelingenBruintjes en Keurentjes zullen in het pand een kantoor openen van hun makelaardij, die nu nog uitsluitend in Winsum is gevestigd. Bruintjes en Keurentjes anticiperen daarmee op diverse woningbouwontwikkelingen die in de komende jaren in de gemeente Loppersum op stapel staan. Daarnaast willen zij hun positie op de bestaande huizenmarkt in de regio uitbouwen.

Oude luister
Tandem is op dit moment nog gevestigd aan de Stedumerweg. Door toename van activiteiten groeit Tandem daar uit het jasje en bestaat behoefte aan professionalisering van de huisvesting. Beide partijen zijn van plan om het pand aan de Stationslaan in oude luister te herstellen. In het gebouw resteert nog ruimte om andere partijen in de dienstverlenende sector op te nemen.

Markant pandDe gemeente is bijzonder verheugd over de nieuwe bestemming van het gemeentehuis. Met de overname is de toekomst van het markante pand in het centrum van het dorp veilig gesteld. Daarnaast betekent deze invulling een versterking van de lokale economie en de plaatselijke werkgelegenheid. Het is goed dat bedrijven die willen groeien zich in Loppersum blijven en gaan vestigen.

politie.nl

Geef een reactie