14 juli 2024

Man aangehouden voor geweld tegen agenten

0

De politie heeft zaterdagnacht een 18-jarige man uit Loppersum aangehouden op de ’t Hoge Heem in zijn woonplaats.  Agenten surveilleerden bij de jeugdsoos, alwaar een themafeest plaatsvond. De verbaal agressieve 18-jarige beledigde de agenten. Ondanks dat hij door een van de dienders op zijn gedrag werd aangesproken bleef hij agressief.

De politie besloot dan ook de man weg te sturen. Aan deze vordering voldeed hij niet. De verdachte bleef de agenten bedreigen. Hierop werd hij aangehouden. Dit ging niet zonder slag of stoot. Omstanders bemoeiden zich met de aanhouding van de 18-jarige. Tijdens de arrestatie bedreigde de man de agenten en spuugde in hun richting. De politie moest tegen hem en omstanders die hem hielpen geweld gebruiken. Daarbij is ook peperspray ingezet en werd een agent tegen geschopt. Toen de agenten met de verdachte weg reden openden nog onbekenden een deur van de politieauto en gooiden een baksteen naar binnen.
De man zit vast en is in verzekeringgesteld. De agenten stellen een onderzoek in. In overleg met het Openbaar Ministerie is besloten dat de verdachte voor de rechter-commissaris moet verschijnen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Regiopolitie Groningen neemt het incident hoog op en accepteert geweld tegen haar agenten niet. Tegen verdachten van geweld tegen politieambtenaar wordt door het Openbaar Ministerie fiks hogere straffen geëist.
De 18-jarige man is ondermeer geweld tegen en bedreiging van een ambtenaar in functie ten laste gelegd. Tijdens Koninginnenacht dit jaar ging hij ook in de fout. Ook toen is er door hem geweld tegen politiemensen gebruikt en is hij via snelrecht voor de rechter verschenen. De rechter veroordeelde hem voor mishandeling van een agent, bedreiging en verzet bij aanhouding tot een werkstraf van 180 uren (waarvan 60 voorwaardelijk) en het betalen van 310 en 200 euro schadevergoeding.
De politie is op zoek naar getuigen van het voorval. Zij kunnen bellen met de politie op 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Persberichten politie.nl

Geef een reactie