27 februari 2024

Man krijgt taakstraf voor wietkwekerij

0

Een man heeft 140 uur taakstraf gekregen, omdat hij een hennepkwekerij aanlegde in zijn toenmalige huis in Stedum. De 22-jarige woont nu bij zijn ouders in Drachten. Toen de kwekerij aan de Weemweg op 9 april door de politie werd ontdekt, speelde de man meteen open kaart. Hij had 151 planten in zijn huis staan. De kwekerij had hij zelf aangelegd, met technische kennis die hij op school en internet had opgedaan.

Schulden
De man begon de kwekerij in maart, toen hij net een maand in het huurhuis woonde. Ook tapte hij stroom af. Hij moet daarvoor netbeheerder Enexis 750 euro schadevergoeding betalen. 
De jongeman wilde met de hennepkwekerij zijn flink opgelopen schulden aflossen. ‘Het was alles of niks en het werd dus niks’, zei hij enigszins verslagen in de rechtbank. Hij is uit het huis in Stedum gezet en woont weer bij zijn ouders.
Stroomstootwapen
De man had ook nog een stroomstootwapen in huis, om zich te verdedigen. ‘Je weet het nooit als je een wietplantage in huis hebt.’ Hij zei zelf dat het apparaat kortsluiting had gehad en niet meer werkte, maar de politie hoorde het knetteren. 
Toch vond de rechter dat er op zijn minst een deskundige van de politie naar de technische toestand van het wapen had moeten kijken. Hij sprak de man daarom vrij van wapenbezit.

Rtv Noord,

Geef een reactie