25 februari 2024

Marieke Koerts en Gerard Vos winnen 17e Steemer Omloop

0

De 17e Steemer Omloop, de eerste loop van het Huis en Hypotheek Ommerlander Loopcircuit is mede dankzij het zonnige weer een groot succes geworden. In het clubgebouw Moarstee bij de ijsbaan konden de deelnemers zich inschrijven en werden voorzien van startnummers en bijbehorende hardloopchips. Start en finish waren op het ijsbaanterrein. 
Er werden redelijke tijden gelopen over een parcours die was aangepast om het dorp Stedum beter toegankelijk te houden voor de inwoners uit Stedum. Onder een stralende zon en een heerlijke temperatuur werd er door en om Stedum vijf of tien kilometer gelopen.
Voorafgaand aan de loop ging de basisschooljeugd van start voor hun rondjes op het ijsbaanterrein. Aangemoedigd door het vele publiek, vaders, moeders, opa’s en oma’s werd er fanatiek gelopen. Na afloop was er een medaille en drinken als beloning. 
Om 17.00 uur werden de senioren weggeschoten door de voorzitter van ijsvereniging Stedum Anjo Hofman. De speakers Jan Kooistra en side-kick Fokko Smit deden ieder op eigen wijze verslag van het verloop van de wedstrijden in de verschillende leeftijdsklassen.
Bij de tien kiometer senioren was het Gerard Vos uit Appingedam die als eerste over de finish kwam gevolgd door Gerben Vermij uit Leens. Als derde eindigde Martijn ter Velde.  Bij de dames was het Marieke Koerts uit Amsterdam die met grote voorsprong als eerste terug kwam. Sariena  Evertsz bereikte de finishboog als tweede. Derde werd Lydia Doornbos uit Appingedam. Bij de heren 40+ werd Remco Oost eerste. Hij werd gevolgd door Marcel Stoffers uit Appingedam en Richard Schudde uit Delfzijl. Bij de heren 50+ kwam  Eduard Pechler uit Groningen als eerste over de finish voor Klaas Brouwer uit Zuidbroek en Erik van Dijken uit Groningen. De heren 60+ klasse kende in Menno Fritsma uit Groningen een goede winnaar. Roelof Berends uit Oudeschip werd tweede en brons was er voor de Fries Meine Hoitsma uit Kollum. Bij de vrouwen 40+ was de overwinning voor Wanda Evertsz uit Delfzijl gevolgd door Elise Kooi uit Loppersum.  Mia Hut uit Winsum ging er met het brons vandoor. Bij de vrouwen 50+ was het Gaby Gabay uit Groningen doe de tien kilometer als snelste aflegde. Jannie Laning uit Groningen werd tweede en het podium werd compleet gemaakt door Aleida Groothof uit Winsum. De trimloop van vijf kilometer kende in Marieke Otten en Sjors Slagter de snelste recreatieve lopers. De cheque van vijfenzeventig euro geschonken door Sporthuis Mossel uit Appingedam, vanaf dit seizoen door verloting onder de deelnemers te winnen bij iedere loop van het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit, ging naar de Stedumse Rita Drok. 
De organisatie van de Steemer Omloop bedankt iedereen voor de inzet voor en tijdens de loop en hoopt iedereen volgend jaar bij de 18e editie van de Omloop van Stedum weer te zien.

– uitslagen Steemer Omloop, zaterdag 12 mei 2018

Klik hier voor meer foto’s

, Tekst: ommelanderloopcircuit.nl Foto’s: www.stedum.com

Geef een reactie