22 juni 2024

Mee-werkers gezocht voor HPP op natuurwerkdag za 3 november

0
Het haven plus plan is een langdurig proces maar het begint duidelijk contouren te krijgen. Er is veel gebeurd in de haven: het fietspad over het plein, het klinkertapijt, de wandelkade, de boothelling, de kano-steiger en jeu de boules banen zijn allemaal gerealiseerd. Bijna dagelijks hebben er kinderen en honden gezwommen bij de boothelling deze zomer. Van heinde en verre gaan mensen met hun bootje op de trailer nu in Stedum ter water. In de herfst is de haven van Stedum voor veel vissers weer in trek, waardoor de havenkade en muur ook in de wintermaanden goed in gebruik zal zijn.
 We zijn er nog niet…
Sommige plussen uit het plan zitten nog in de pijpleiding, zoals de nieuwe verlichting, het straatmeubilair, het plaatstalen kunstwerk -van een historische trekschuit- dat een plek moet gaan krijgen op de kop van de haven en natuurlijk de inrichting van een goede alternatieve parkeerplaats voor vrachtauto’s. Over dat alles later meer.
Hulp gevraagd
Voor het groen afwerken van het geheel is het nu het juiste seizoen. Daarvoor wordt versterking gezocht in het dorp. Er worden verschillende soorten groen aangeplant om de jeu de boules banen en ter vervanging van de stalen hekwerken langs Moarstee terrein. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd onder leiding van Landschapsbeheer Groningen op de natuurwerkdag. Wilt u ook een paar uurtjes komen helpen?
Zaterdag 3 november.
10.00 uur ontvangst voor ‘de werkbespreking’ onder het genot van een kopje koffie en thee. Na afloop eten we samen soep met broodjes.
Graag even aanmelden als u komt. Dat kan bij de kopgroep HPP lid Mariele Mijnlieff marielemijnlieff@planet.nl of bel 06 24 74 17 26

Groencommissie,

Geef een reactie