26 mei 2024

Mensen kunnen auto niet kwijt in Delfzijl

0

De gemeente Delfzijl raakt maar niet uitgepraat over de parkeerproblematiek. Werden er vorig jaar al verhitte discussies gevoerd over de verdubbeling van het parkeertarief, volgende week buigt de gemeenteraad zich over de onevenwichtige verdeling van de parkeerplekken.

Een onderzoekje heeft aangetoond dat de havenplaats ruim 160 plekken te kort komt. Er zouden aan de buitenkant van het centrum tachtig plekken aangelegd moeten worden oor langparkeerders, in het centrum moeten nog eens 85 plaatsen voor het winkelend publiek komen.

De telling wijst eveneens uit dat het aan de noordkant van het centrum vaak vol staat, terwijl er op het Molenbergplein plek zat is. Mensen die in Delfzijl werken, blijken hun auto vaak in de wijken om het centrum te parkeren. "Het is de vraag of we dat willen", trapt wethouder Roel van der Molen de discussie vast af. Er lijkt een onmiskenbaar verband tussen gratis parkeren en drukte, maar het college bevestigt dat niet. "Voor het gemeentehuis is het ook altijd vol."

Dagblad van het noorden

Geef een reactie