18 juni 2024

Merwin Dollison domineert in Stedum

0


Atleet Merwin Dollison uit Winsum heeft in Stedum bevestigd dat zijn vorm na een blessure weer helemaal terug is. Vol overtuiging won hij de 11e Stemer Omloop. Bij de dames ging Patries Zijlstra uit Eenum met de hoogste eer strijken. De wedstrijd- en recreatieve loop in Stedum werd voorafgegaan door een drietal jeugdlopen.

Zo’n tachtig kinderen uit Stedum en omgeving liepen zich de longen uit het lijf om een goede prestatie neer te zetten. Om vijf uur schoot de top-marathonschaatster Foske Tamar van der Wal de senioren van start voor hun loop over vijf of tien kilometer.
De wedstrijd bij de Heren werd vanaf het begin beheerst door Merwin Dollison. De Winsumer was na de Bedumer Bosloop ook in Stedum de te kloppen man, maar toonde aan van aparte klasse te zijn. Gerco Floor (Groningen) wist nog het meest in het spoor van de loper uit Winsum te blijven. Een halve minuut bedroeg zijn achterstand bij de finish op de winnaar. Gerard Vos legde de twee ronden in en rond het prachtige Stedum af in iets meer dan twee minuten dan Dollison.
De klasse Heren 40+ kende in Pieter-Jan Kooi uit Loppersum een prima winnaar. Kooi werd gevolgd door Peter Meijer (Bedum) en Kees Groenendijk uit Haren. Een halve minuut scheidde de winnaar van de nummer twee.
In de klasse Heren 50+ liet Henk Por van sponsor Run2Day weer eens van zich horen. Een halve minuut na de sporter uit Groningen was het Koos Stadlander uit Bad Nieuweschans die als tweede over de meet kwam. Henry Kuipers (Bedum) was twee minuten na Stadlander de derde die in deze klasse de tien kilometer volbracht.
Bij de dames waren er in Stedum behoorlijke verschillen in de gerealiseerde tijden. Veruit de beste dame toonde zich Patries Zijlstra uit Eenum. Sinone Binnema uit Eenrum was ook weer van de partij in het BuurContact loopcircuit en tekende voor een tweede plaats, gevolgd door Wima de Vries uit Groningen.
De dames 45+ kende in de persoon van Mirjam Winkelaar uit Delfzijl een uitstekende winnares. Magriet Taselaar (Uithuizen) deed van zich spreken met een tweede plaats. Tineke Roorda rende zich in Stedum evenals in Bedum op het ereschavot.
Anke Bijma uit Sauwerd, die na een feestje als hond geschminkt over het parcours ging, werd door de organisatie uitgeroepen als winnares van de waardebon van 120 euro, beschikbaar gesteld door sponsor Run2Day aan de Oosterstraat te Groningen.
In totaal namen 244 senioren en ongeveer 80 jeugdlopers deel aan de 11e Stemer Omloop. Teruggekeken kan worden op een geslaagde editie van de loop in Stedum. Volgende loop is de eerste Energyrun in de Eemshaven op zondag 3 juni a.s..

Voor foto’s klik hier en hier

Tekst buurcontactloopcircuit.nl kijk ook op deze site voor de uitslag.

www.stedum.com

Geef een reactie